06 nov 2018

Chip registreren, controleren.

0 Reacties

In de komende periode met vuurwerk en harde knallen raken veel huisdieren zoek. Doordat ze schrikken willen ze nog wel eens wegrennen. Een dier dat gechipt is én bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden. Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de adres gegevens van de eigenaar niet bekend.

Ten onrechte gaan veel huisdier bezitters er vanuit dat de dierenarts die het huisdier chipt ook zorgt voor de registratie. Dit is echter lang niet altijd het geval. Vaak moet de eigenaar zelf zorg dragen voor de registratie. Bij ons in de praktijk doen we dit wel voor u.
Een ander misverstand is dat men denkt dat de adres gegevens van de eigenaar op de chip zelf staan. Staat een huisdier wel geregistreerd, dan wordt er vaak niet aan gedacht om een telefoonnummer- of adreswijziging door te geven. Het is dus belangrijk dat huisdier eigenaren er voor zorgen dat de adres gegevens in de databank up-to-date blijven. “Identificeren, registreren en controleren” is dan ook het advies. Zonder de juiste registratie is chippen zinloos.

Voor meer info of voor het maken van een afspraak kunt u onze praktijk bellen of mailen:
info@dapzwfriesland.nl

chip
[begin]