09 feb 2017

Februari, de maand van het gebit!

0 Reacties

FEBRUARI Maand van het gebit!

In Februari kunt u een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole bij een van onze assistenten. Maak hiervoor eerst een afspraak.
U krijgt in deze maand 10 % korting op een gebitsbehandeling.

Het gebit van uw huisdier heeft net als uw eigen gebit, regelmatige verzorging nodig. Stelt u zich eens voor wat de consequenties zijn als u stopt met poetsen! De gezondheid zou snel achteruit gaan. Dit geldt ook voor uw huisdier.

Er kan gemakkelijk tandplak ontstaan waarop zich bacteriën kunnen vasthechten. De tandplak is een zachte laag die gemakkelijk met een tandenborstel verwijderd kan worden. Wordt dit niet weggehaald, kan het omgezet worden in tandsteen. Dit is niet meer weg te poetsen.

Honden en katten hebben, in tegenstelling tot mensen, veel minder last van gaatjes. Paradontitis is de meest voorkomende ziekte bij de hond en kat. Bij deze ziekte worden het tandvlees, de tand en de tandkas (het bot waar de tanden in zitten) aangetast door bacteriën van de mondholte, die in de tandplak zitten.

85% van de volwassen huisdieren bevind zich in verschillende stadia van de ziekte en heeft last van slechte adem, pijn en/of tandverlies. Op den duur kunnen de bacteriën uit de mondholte in de bloedbaan terecht komen en schade aanrichten aan belangrijke organen, zoals hart, lever en nieren. Door het gebit dagelijks te verzorgen en regelmatig te controleren kunt u gebitsproblemen voorkomen.

U kunt proberen het gebit te poetsen bijvoorbeeld met een gaasje om uw vinger, een vingertandenborstel of een tandenborstel voor honden. U kunt hier eventueel een speciale hondentandpasta bij gebruiken voor de smaak.

Wanneer gaat u naar de dierenarts?

Als uw dier:
- Chronisch last heeft van slechte adem.
- Schudt met kop of bij pijn uitingen.
- Slecht droge brok eet, favoriete kluif of speelgoed laat liggen, kwijlt of maar aan één kant kauwt.
- Bruingele aanslag op zijn tanden of kiezen heeft.
- Ontstoken tandvlees, rood bij de aanhechting van de tand, bloedingen of pus.

 

Vies gebit

[begin]