Gezelschapsdieren

gezelschapsdieren_1

Bij gezelschapsdieren denken de meeste mensen aan honden en katten.
Toch zijn er nog veel meer gezelschapsdieren. Om er een aantal te noemen: het konijn, de hamster en de cavia.
In Nederland worden er zo’n 1.8 miljoen honden, 3.3 miljoen katten, 1 miljoen konijnen, 0.8 miljoen andere knaagdieren, 19 miljoen vissen, 5 miljoen vogels en 0.25 miljoen reptielen en amfibieën gehouden.
Maar liefst in 55 % van de gezinnen in Nederland zijn 1 of meerdere huisdieren aanwezig.

Gezelschapsdieren zijn er voor de gezelligheid, maar ze nemen ook de nodige verzorging (en kosten) met zich mee. Als uw dierenartsenpraktijk zijn wij graag bereid u er bij te helpen verantwoord met uw huisdier om te gaan. Ook zijn wij een informatiebron met betrekking tot alle preventieve zorg die uw huisdier nodig heeft, waaronder inentingen, ontwormen en de juiste voeding.

Een extra service, is de “visite” van een van onze dierenartsen. Daarbij komt de dierenarts bij u thuis voor onderzoek en behandeling van uw huisdier. Mocht u niet in staat zijn naar de kliniek te komen met uw huisdier is dit een mogelijkheid.

Realiseert u zich goed dat we bij u thuis niet de mogelijkheden van onderzoek en behandeling hebben zoals we die in de dierenkliniek zelf hebben. Dit beperkt het onderzoek en de behandeling natuurlijk. Op afspraak kunnen we ook regelen dat een van onze assistenten u en uw huisdier ophaalt.

Wat we merken is dat veel klanten “de visite van een dierenarts aan huis” als bijzonder prettig ervaren in het geval van euthanasie van een dier. Meestal zijn dieren in die situatie thuis veel rustiger dan in de praktijk.Dan verloopt deze laatste dienst voor uw huisdier uitermate diervriendelijk.

Hond
Kat
Konijn
Knaagdieren
Vogels
Diervoeders
Bestellen Medicijnen Gezelschapsdieren en Voeders

gezelschapsdieren