08 jun 2016

Grasaren en uw hond.

0 Reacties

grasaren bij honden

 

Grasaren en uw hond.

Grasaren zijn vooral in de periode van juni tot en met augustus aanwezig. Ze worden ook wel kruipers genoemd, omdat ze als het ware naar voren kunnen kruipen over de huid of door het haar. Wanneer een hond in het hoge gras loopt en rent, breken de grasaren van het gras af en hechten zich vast aan de hond. Als dit gebeurt, kunnen ze zelfs door de huid heendringen. Een aar kan dan op een gegeven moment heel diep in het weefsel komen en is daardoor moeilijk op te sporen. Een ontsteking kan ontstaan.
De meest voorkomen plekken waar de aren terechtkomen zijn: In het oor, tussen de tenen, in het oog, keel en in de neusgaten.

Waar kunt u op letten?
Uw hond gaat met zijn/haar kop schudden, krabt aan zijn/haar oren en soms ook gaat de hond ook piepen omdat het pijn doet/kan doen.
Als uw hond moeilijk loopt en/of veel tussen de tenen likt.
Als uw hond last krijgt van zijn/haar oog bv traant en erin gaat “wrijven”
Als uw hond plotseling veel gaat niezen of met zijn poot over de neus wrijft.
Als uw hond opeens veel gaat hoesten.

Advies
Controleer na elke wandeling de hond op alle mogelijke gevoelige plekken waar een grasaar zich kan hechten, dus het gehele lichaam langslopen; onderzoek goed tussen de vacht, tussen de tenen, in de oren, ogen, mond en neus.
Als de grasaar niet goed in zijn geheel wordt verwijderd, kunnen de resten voor veel problemen zorgen. Als er twijfel is of de aar goed verwijderd is of als de hond klachten blijft houden, kan het beste een dierenarts worden geraadpleegd.

Bron: goede dierenarts

Voor actuele informatie: like onze facebook pagina

[begin]