20 jun 2017

Vakantie, goed geregeld?

0 Reacties

Vakantie: is alles geregeld voor uw dier?

Zorg dat uw vakantie goed geregeld is, ook voor uw huisdier. Nu is het moment om een aantal belangrijke zaken te controleren. Wacht niet tot vlak voor vertrek, want soms bent u dan te laat!

Als uw dier mee gaat naar het buitenland, moeten er in de eerste plaats een chip, paspoort en vaccinaties geregeld worden. Ga na wat de invoereisen zijn, en houd er rekening mee dat niet elk hondenras overal welkom is!
Denk ook aan dierziekten die in het buitenland voor kunnen komen en zorg voor bestrijding van parasieten. Overleg dit goed met uw dierenarts of assistente.

Hoe gaat u uw dier vervoeren? En is dat wel veilig voor uw dier, uzelf en uw gezinsleden? Los in de auto is bijvoorbeeld een heel slecht idee… En in sommige landen zoals Duitsland mag dat zelfs niet meer.

Ook als uw huisdier naar het pension gaat tijdens uw vakantie, zullen er soms extra entingen gegeven moeten worden.
Laat u goed voorlichten, zodat u tegen die tijd niet voor een teleurstelling komt te staan.

Denk ook aan vlooienbestrijding tijdens uw afwezigheid. Niets is minder fijn dan door vlooien verwelkomd te worden bij thuiskomst.
Ook is het heel belangrijk om uw huisdier te chippen ( voor de hond is dit zelfs verplicht) en te kijken of hij of zij juist is geregistreerd.

Neem voor een goed advies contact op met onze assistenten, zij helpen u graag verder, zodat u kunt genieten van een fijne vakantie.
Namens het team van dierenartsenpraktijk Lemsterland & Nieuwland wensen wij u fijne voorbereidingen.kat_Vakantie

[begin]