15 jan 2019

Verantwoorde tussendoortjes?

0 Reacties

Wat zijn geschikte extraatjes voor de hond en waar wordt hij dik van?

Bij de lekkere hapjes voor honden horen niet alleen commerciële producten zoals snacks, kleine beloningen of kauwproducten.
Ook veel voedsel dat wij mensen eten, bv stukjes kaas en worst, beschuit, droog brood, gekookte deegwaren, kleine stukjes groente en fruit- alles wat baasjes hun honden graag geven- wordt daarbij gerekend.
In de dierenwinkel vindt je naast tal van verschillende hondenkoekjes en kauwartikelen (bv kauwstaafjes) ook veel gedroogde vlees,-en orgaanvleesproducten (bv stukjes pens) Vanwege de vele verschillende soorten verschilt de samenstelling van de afzonderlijke lekkere hapjes nogal en hangt die af van de ingrediënten van het product en de basis waar dit van gemaakt is. Maar al die producten behoren bij de aanvullende voeding. Hoewel ze vanwege hun samenstelling niet de dagelijkse behoefte van een hond kunnen dekken, hebben ze meestal een vrij hoog caloriegehalte. De hondenbezitter moet dit niet onderschatten. Daarbij geldt: hoe droger het product, des te meer calorieën het bevat. 100 g gekookte deegwaren bevat slechts 60-90 kcal terwijl een gedroogd varkensoor (meestal 50 g) al 215 kcal bevat. Vanwege het verschillende aantal calorieën moet je er als baasje op letten welke lekkernijen je jouw hond aanbiedt om te voorkomen dat er een gewrichtsprobleem ontstaat. Vooral bij rassen die toch al de neiging hebben om dik te worden en honden die minder actief of al ouder zijn is het advies om op hapjes over te gaan die minder calorieën bevatten.

hond-op-dieet

[begin]